Rytm

Dagens tema är Rytm.

Våren är faktiskt på väg (Lejonhjärta, du hade rätt!). Sol och femton grader varmt, ja till och med vinden känns ljum!  Med vissa svajningar i takt och tempo fortsätter årstidernas cykler att ticka fram, som ett eftertertänksamt och troget gammalt urverk, en pulserande hjärtrytm. Ett säkert vårtecken är studenter som samlas i lättklädda klungor utomhus, utan brådska att ta sig in i värmen.

Igår kväll fastnade jag med L:s musikfiler. Efter ett antal melankoliska spår satt jag och kände mig gråtmild. Det enda med up-tempo var tvättmaskinens centrifugering.

Och hur går det med dygnsrytmen och rutinerna? Lite salsa eller rumba? Finsk tango? Kanske taktfast marshmusik till och med?
Nä.. det är fortfarande kaosorkester.

...dessutom kom jag just på att jag glömt att äta sen frukost. Det här med sunda levnadsvanor har blivit ett tragiskt kapitel. Men jag väljer att se det som ett område med enorma utvecklingsmöjligheter! Gäller bara att ta upp taktpinnen och själv börja dirigera sitt liv.


Jag ser ljuset!

Dagens tema måste vara Ljus och Mörker med Ljus i fokus.

Nätterna är korta (i flera bemärkelser...) och idag var solen tillbaka. Med vinden i ryggen på väg till skolan så kunde jag sluta ögonen och låtsas att det var sommaren som redan var här.

Den som följt mig vet att en mörk lågtrycksfront drog in över ekonomin för två veckor sedan, som sedan legat parkerad där. Men det lättar. Fick oväntad sponsring i lördags vilket fick de mörka molnen att skingras något och idag talade Swedbanks väderleksrapport om att ljuset var nära. Imorgon blåser CSN in, och de friska vindarna kommer att jaga alla mörka moln på flykten. Styrkt av detta gick jag och handlade bröd, mjölk, ost och bananer. Solen skiner över mig!

Kom hem efter föreläsningar och Ica och drog igång datorn. 
"DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER"
...och jag kände ljuset slockna. Vaddå boot failure!?? Vad är det för systemdisk den vill ha!? Det är inte ens min dator! Innebär det här massdöd för allt det L har på burken? Innebär det här en ny period av fattigdom och svält för min del? Satt och glodde på skärmen ett tag. Den brydde sig inte det minsta om att jag försökte stirra ut den. Startade om, men samma meddelande dök envist upp. Hatar att behöva erkänna det, men mina kunskaper på det här området är minst sagt begränsade.. Svart hål. Beslutade mig för att kalla in extern expertis och sms:ade J.
"Stäng av, dra ur strömkabeln, sätt i strömkabeln, slå på datorn" och utan minsta protest startade datorn.
...och ljuset återvände i ett slag!

Det som fortfarande är fullständigt nattsvart är min dygnsrytm.. Måste åtgärdas snarast!!!


kl 00.35
Har hämtat upp den sista tvätten. Bädda och somna med doften av nytvättat. Det är ljust.
Mörk är saknaden.

Aprilväder

Min dag so far:
Höll på att försova mig, men blev väckt av att T ringde. Cyklade till skolan i hällregn och blåsväder och satt i datasalen och jobbade med checklistan fram till lunch. Jobbigt att koncentrera sig. Kläder och hår hann torka iaf. Hade ingen lust att bli blöt igen så jag tog katakomberna bort till B-huset och lunchade m A. Sedan föreläsning och hem. Hittade inte vantarna så jag cyklade hem utan. Brrr!!

Slutsatser:
- Tur att jag har T!!!
- Ogillar snålblåst och blöta cykelsadlar!
- Sömnbrist ger koncentrationssvårigheter ---> se till att komma i säng i tid!
- Håll reda på vantarna!

Kvar:
Måste tvätta, städa, diska, plugga och fixa käk av något slag. Inte vidare inspirerande. Nå, ingen idé att sitta och tycka synd om sig själv, det gör inte saken bättre. Bara att ta sig i kragen och sätta igång så kan jag i alla fall lägga mig och sova med gott samvete sen!

Frågeställning:
Jag undrar bara vart våren tog vägen. Jag önskar solen kunde komma tillbaka.


Long time no see

Det verkar som att allt händer på en o samma gång.

Kusinvitamin som jag inte sett på år ringde och sa att han var uppe i Luleå på jobb. Är i trakterna från och till ända till midsommar så vi hinner ses. Skoj!

Somnade när jag satt på bussen. Drömde så konstigt. Var på någon sorts affär. En gubbe i kassan och en massa folk som handlade, stod i kö, gick runt. Helt normalt. Så tittar gubben på mig och plötsligt är det som att vi zoomas in och allt folk fryser till is eller löses upp. Som om vi två sugits in i en parallell värld. Han tittar allvarligt på mig och säger något i stil med att "Du kan inte..." eller "Du måste..." Jag inser att det han försöker säga är viktigt och får panik för jag vet att det är något jag egentligen inte vill höra. Paniken gör att jag halvt vaknar och så är ögonblicket förbi. Zoomen försvinner och allt blir som vanligt i affären igen. Och gubben varken ser på mig eller verkar som att han har något att säga. Jag tittar och tittar på honom för att försöka få honom att göra det igen, få honom att tala om det där viktiga för mig, men det är borta.
Det känns som att jag missade något viktigt.
Ett spratt av en förvirrad hjärna..? Sömnbrist. Klarar inte dygnsvändandet så bra längre. Börjar nog bli gammal trots allt.

Människa igen?

Det hade hunnit bli ljust när jag åkte hem igår natt ( i morse). Och det blåste som satan. Hade parkerat bilen under en reklampelare och var nästan rädd att den skulle komma neddimpande o knäcka taket på mammas bil.

Idag: långpromenad med mamma runt byn i blåsten och vårsolen, kaffe hos pappa och K, och middag tillbaka hos mamma. Kände mig som människa igen efter det. Tillbaka på taxi igen nu.. Får se vad det blir för en sorts natt.

Tillståndet är kritiskt

Jag är sjuk, galen, exploderar och fyller rymden, vittrar sönder, löses upp, svettas och fryser till is. Vad har jag gjort för att förtjäna detta helvete!?

På glid

En skön natt och en härlig sovmorgon. Förvirring i morse när föreläsningen bytt sal. Irrade runt en kvart innan klarhet uppbringades. Som tur var var även tiden ändrad så jag slapp komma för sent :-)
Ansvariga för projektledningskursen hade ordnat en paneldebatt om kompetensförsörjning med några företagsrepresentanter. Inga revolutionerande nyheter, men det var en gemytlig tillställning. Missade 15.20-bussen med en kvart så nu kommer jag inte att vara i Hpda förrän 18.45. Hinner till jobbet, men stackars mamma kommer att få vänta onödigt länge på mig i stan.

I övrigt: Livet känns bra. Vet inte om det är våren och solen som gör det. Alla människor framstår som extremt trevliga och vänliga, studierna känns meningsfulla och jag flyter fram som en smörklick i en het stekpanna!


Svettas och plågas

Idag går det inte många knop. Ventilation o fläkt är kassa och solen lyser på hela dagen. Lägenheten är med andra ord skitvarm. Har legat och svettats och vridit mig och inte sovit så bra. Fast det är kanske lika bra att jag vänder på dygnet. Ska hem till byn och jobba natt till helgen så..

Hormonerna har gett sig ut på korståg igen och jag plågas.


Smygläsare där!

Du kan ju i alla fall lämna en kommentar, ett Hej, innan du går!

Lusfattig, ja pank!

... eller så när man kan komma i alla fall. Mina likvida medel uppgår för närvarande till 98 kr. Tur att jag har mat och snus så jag klarar mig till den 25:e. Gillar inte att vara utan buffert. Mina stockholmsturer var det som tog knäcken på budgeten. Nu är det verkligen knäckebröd och konserver som gäller.
  Dessutom lyckades L få in hyran för sent så vi fick påminnelseavgift från inkasso. Så onödigt! Förde över min del av hyran i god tid. Efter tre dagar ringde hon mig och sa att hon inte fått pengarna och då fick jag börja forska. Det visade sig att de på något mystiskt sätt hamnat på syrrans konto istället. Så jag fick be syrran lämna tillbaka dem och sedan föra över dem till L på nytt. Och när de var på rätt konto så tog det L tre dagar till innan pengarna gick iväg för att det var ngn jäkla e-faktura som man måste datera tre dagar framåt för att betalningen ska gå igenom Jätteknepigt! Frågar man mig så anser jag att hon borde gått direkt till banken och betalat isället!! Efter några dagar fick L ett elakt brev som jag var tvungen att hjälpa till att betala :( Sved kan jag säga. Min förmögenhet halverades.

Var på Fagges konsert igår. Faktiskt kul. Synd bara att det började trilla byggnadsdelar från taket så de fick avbryta efter sex låtar ungefär. *skrattar* Det är faktiskt sant! Står väl i aftonbladet imorgon kan jag tänka mig. De var där o skulle göra ett flersidesreportage, och så händer det här. Dålig PR för Luleå och det nya Kulturens Hus. Mest synd tyckte jag om småtjejerna som inte fick hela konserten med sin Idol. Det var flera som grät när vi blev tvungna att utrymma. Jag fick min biljett gratis så det var ingen ekonomisk förlust för mig, men det hade ändå varit roligt att se konserten. Om inte annat så för att få se J..

Borde försöka ta mig i säng. Har föreläsningar från pass ett i morogn.

Natti!