Sol och ett lillfinger under blåsan

Skållande sol hela dagen, men jag har hållit mig inomhus för att inte blåsorna ska komma tillbaka. Justja, jag berättade kanske inte det. Firade midsommarafton på villan i Vasa. På lördag morgon trodde jag att jag fått ett monstermyggbett igen, för lillfingret var svullet och det stack och kliade i det. På söndag förmiddag upptäckte vi att båda två hade röda utslag på händerna. framåt middagstid började det utvecklas små blåsor. De små blåsorna växte och smälte ihop och när jag satte mig på tåget för att åka hem på eftermiddagen så hade T en gigantisk blåsa på handryggen och jag hade en blåsa på lillfingret. Fast efter ett tag såg det mer ut som att jag hade ett lillfinger på blåsan. Vi satt och jämförde våra blessyrer och funderade på var faan det kunde komma ifrån. Det enda vi kunde komma på som vi båda gjort var att pressa 25 lime till välkostdrinkarna på eftermiddagen när gästerna kom till midsommarfirandet.

På måndag morgon gick jag till läkaren med mitt syfilisfinger. Han tittade storögt på blåsan och utbrast: "Jag har aldrig sett något liknande!"
Sen drog han fram ngn broschyr med olika typer av utslag och blåsor, bläddrade ett tag och undrade sedan ifall jag varit och tafsat på någon jättebjörnloka eller vad det nu hette. Det hade jag inte. Då började han googla. Det där hade jag kunnat göra själv i stället för att betala en läkare, tänkte jag för mig själv. Han var inte ens särskilt bra på att googla!
Han verkade inte bli så mycket klokare på googlandet och lyfte luren för att ringa en hudspecialist. Sent omsider fick jag diagnosen "fototoxisk reaktion". Det betyder: "någonting i eller på limen tillsammans med solljusets UV-strålning har gett mig blåsor på händerna". Jag fick en stark kortisonkräm att smörja på morgon och kväll och sen åkte jag tillbaka till jobbet. Jag har varit GRYMT sugen på att punktera den största blåsan på lilfingret bara för att det sprängt så vansinnigt, men lyckades hålla mig. Dumt att få ett öppet sår när man går runt på bygget o är skitig hela dagarna.

T är kvar i Vasa och av den finska doktorn fick han samma behandling som om det varit en brännskada. Läkaren där tyckte att symptomen vad desamma och därför blev också behandlingen densamma. "Vi kan ju tävla om resultatet!" hade han sagt när T berättade att jag minsann fått kortison! Mina blåsor har skrumpnat ihop och ser ut som små russin idag. Väldigt sexigt! 

Ikväll ska jag fråga T hur sexig han blivit av brännskadebehandlingen.


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback