Halleluja Moment

Idag kom min nya älskling.

Det plingade på dörren strax efter 12 och hjärtat tog ett skutt. Två kartonger, en med burken och en med skärmen. Jag hann inte mer än riva upp kartongerna och se vad som låg i innan det var dags att hasta iväg till en mattelektion. Dessutom hade jag ingenting att ställa datorn på eftersom jag fram till i eftermiddags inte ägde något skrivbord. Men det är också ordnat. Efter skolan åkte A och jag och rotade runt både på återvinningen på Kronan och på Röda Korset i jakt på något begagnat. Jag hade redan gett upp hoppet och var på väg ut från Röda Korsets möbelavdelning när jag skymtade något mörkt som stod gömt bakom ett stort vitt åbäke till bokhylla. Jag kikade in bakom hyllan och blev blixtförälskad. Det var ett litet gammaldags skrivbord med fina låsbeslag på lådorna. Lite skamfilat, men bedårande. Jag ställde A på vakt bredvid mitt fynd och rusade iväg till närmsta uttagsautomat, rippade den på 300 spänn och så tillbaka. När charmtrollet var mitt var det bara transportproblemet kvar.. Vi vände och vred och pusslade, men det ville inte in i A:s bil! Just när jag bestämt mig för att ta det på ryggen och bära det hem själv kom en lustig filur förbi och tyckte att han minsann kunde bevisa att skrivbordet gick att få in i bilen. "Varsågod!" sa jag och utbytte en menande blick med A. Men vi fick (till min stora förtjusning) äta upp den där menande blicken, för han lyckades kila fast skrivbordet uppochner i bagageluckan så att det på något sätt höll sig kvar trots att större delen av skrivbordet hängde utanför. "TackSåJÄTTEMycket!!" och så skumpade vi hem över bron med min klenod.
  Väl hemma uppstod ett nytt problem. För att alls få in skrivbordet i mitt rum skulle jag bli tvungen att packa upp och packa om alla flyttkartonger som fortfarande stod där och bära ned dem till förrådet i källaren. Och där kom det tredje problemet. Källarförrådet gick knappt att komma in i eftersom L bara kastat in alla sina grejer där när hon packat upp sina flyttkartonger. *morr!*
  Jag fick alltså börja med att röja upp i förrådet. Jag knödde ihop, stuvade om och flyttade runt L:s grejer och vips så såg det riktigt prydligt ut där nere. Och en massa plats fanns det med! Så tog jag itu med mitt eget rum: stuvade om och packade upp och bar slutligen ner allt jag inte behövde i förrådet. Skrivbordet som tåligt legat på sidan i köket och väntat fick komma in i sitt nya hem och sen var det dags för Datorn...
  Andaktsfullt packade jag upp alla grejer och ställde upp skärmen på skrivbordet. Lite grand åt vänster.. Nej, åt höger.. Där! Så började jag koppla ihop mojängerna. Tur att sladdarna bara passar i ett hål, för jag är ingen hårdvaruexpert precis.. Strömkabeln visste jag vart den skulle i alla fall. Sedan två knapptryckningar, in med installations-cd:n till skärmen.. Och så drog det igång.

Halleluja Moment!!! ...som hondendäringa i Idol skulle sagt!

Jag älskar min dator, jag älskar mitt skrivbord och jag älskar att kunna sitta hemma och jobba i stället för att alltid måsta åka 5 km till skolan..

Allra sist vill jag säga att jag är ledsen att jag inte hållit er uppdaterade. Det är helt sjukt vad jag har haft att göra de två senaste veckorna!! Tempot på mattekursen är rätt mördande och sen är det ju allt det andra som ska hinnas med också.. Och så har jag inte haft tillgång till någon dator här hemma. Men det är ju avhjälpt nu!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback