Bröllop

Lärt nytt och träffat nytt. Största orosmomentet var vinet. Servera rödvin på brudklänningen hade gjort servitrisen oförglömlig.. Eller en tappad bröllopstårta. Koncentration och tungan rätt i mungipan, så ordnar det sig fint.
  "Du är vår favorit!" log de vid tredje bordet och bad om mer i glaset. 
  Bufféborden dignade av grönsallad, tomatsallad, pastasallad, västerbottenspaj med löjrom, sesamgifflar, olivbröd och grekiskt bröd, kokt potatis, inlagd sill och gravad lax. Duka av halvtallrikarna och så kom varmrätten fram. Fläskfilé, oxfilé, potatisgratäng och rödvinssås. Och hela tiden mera vin. Varmrättstallrikarna dansades ut i köket i höga staplar på vänsterarmarna. Svetten frös till is på ryggen när bröllopstårtan på sin ställning skulle bäras ut. En lättnades suck när den stod på plats. När det röjts undan för sista gången och borden fått lämna plats för brudvalsen fick vi ta av servitriskostymen och bli firare vi med.  
  Precis som alltid steg stämningen och ljudnivån med promillehalten. Sångerna efter avec var inte buskablyga presis och framåt småtimmarna gick det livat till på dansgolvet. 

Fri bar för servitriserna..


Kommentarer
Postat av: B

Fri bar är väl de minsta man kan begära om man jobbar en hel kväll åt en vän!?!

2007-08-26 @ 23:55:07
Postat av: S

Åh jag älskar bröllop. Det är så fint.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback